Skip to main content

Visie

Sinds de oprichting in 1899 is Miele een onafhankelijk familiebedrijf dat zich net zo verbonden voelt met de eigenaars, werknemers, klanten, leveranciers, het milieu als met de maatschappij. Miele produceert huishoudelijke toestellen voor de keuken, wasgoed en het onderhoud van de vloer. Daarnaast worden er ook toestellen voor de commerciële markt en medische instrumenten (Miele Professional) geproduceerd. Als strategische visie heeft Miele zich tot doel gesteld ’s werelds meest betrouwbare en begeerde premium merk te zijn.  De Miele producten zijn toonaangevend op gebied van duurzaamheid, prestaties, bedieningsgemak, energie-efficiëntie, design en service. Helemaal in lijn dus met het motto ‘Altijd beter’ van de oprichters Carl Miele en Reinhard Zinkann. Het motto waar Miele zich ook vandaag nog steeds door laat leiden.

De onderneming concentreert zich op het enige merk Miele en de algemene positionering in het premium segment. Miele staat voor langetermijndenken en -handelen en continuïteit in waarden en doelen. Ook het samenwerken als partners met klanten en leveranciers en een bedrijfs- en managementcultuur die de medewerker centraal stelt, zijn kenmerkend voor Miele.

Bedrijfswaarden

Immer besser FOR CUSTOMERS

De Miele service begint lang voor de producten geleverd worden: informatie geven, ideeën aanreiken, mogelijkheden bespreken… In samenspraak met de klant worden specifieke concepten uitgewerkt voor elke specifieke toepassing. De servicetechnici staan elke dag klaar en zorgen ervoor dat een Miele klant een tevreden klant is en blijft.

Immer besser FOR EMPLOYEES

Miele is een open en transparant bedrijf dat er alles aan doet om er op elk moment te zijn voor de werknemers. Iedereen wordt gehoord en krijgt kansen om te groeien binnen of zelfs buiten het eigen vakgebied. Gelukkige medewerkers zijn een prioriteit. Daarom doet Miele er alles aan om voor iedereen een optimale ‘work-life’ balance te creëren.

Immer besser FOR THE PLANET

Een respectvolle omgang met het milieu is dé belangrijkste kernwaarde van Miele. Alle Miele-producten zijn gemaakt om 20 jaar mee te gaan en worden gefabriceerd met een groot gehalte aan herbruikbare materialen. De productiemethoden zijn milieuvriendelijk en beschermen onze kostbare hulpbronnen.

Immer besser FOR PERFORMANCE

De positieve bedrijfscultuur, gemotiveerde medewerkers en milieuvriendelijke productiemethoden leiden als vanzelfsprekend tot steeds betere producten. Nieuwe ideeën worden altijd warm onthaald en dankzij de Duitse “gründlichkeit” omgezet in praktische en performante oplossingen. De standvastigheid van een betrouwbaar familiebedrijf gecombineerd met een voortdurende investering in de toekomst, garandeert een positieve en blijvende groei.