Skip to main content

De beoordelingscriteria voor het Red Dot keurmerk zijn functionaliteit, robuustheid en duurzaamheid, maar bijvoorbeeld ook het innovatieve en ergonomische karakter van een product. De Triflex HX1, Mieles oplaadbare steelstofzuiger, viel op basis van deze kenmerken enorm in de smaak. Dankzij het unieke 3-in-1-ontwerp kan de stofzuiger in enkele seconden eenvoudig worden omgebouwd. Het kernelement van deze krachtpatser is de PowerUnit, die bestaat uit een motor, een herlaadbare batterij en een stofreservoir. Als de PowerUnit bovenaan (meteen onder het handvat) bevestigd is, komt de Triflex makkelijk bij het plafond en zuigt hij moeiteloos onder lage meubels. Met de PowerUnit onderaan ligt het zwaartepunt lager en kunnen met het grootste gemak grote oppervlakken gestofzuigd worden. De PowerUnit kan ook alleen worden gebruikt. Ideaal om kruimels van de ontbijttafel te verwijderen of de auto schoon te maken. De Triflex HX1 is niet alleen erg flexibel, maar blinkt ook uit door zijn sublieme zuigkracht en snelheid. De stofzuiger is voorzien van een uitneembare herlaadbare batterij die tot 60 minuten stroom geeft met één laadbeurt. De Triflex HX1 Pro, het paradepaardje van de reeks, wordt standaard geleverd met een extra herlaadbare batterij. Daardoor houdt de stofzuiger het tot wel 120 minuten uit.

‘Full surface’-inductiekookplaten zijn het summum van gebruiksgemak voor klanten die veel belang hechten aan flexibiliteit en een intuïtieve bediening. Het innovatieve design van Mieles KM 7897 FL kon de Red Dot jury in alle opzichten overtuigen. Op de keramische plaat (breedte: 90 cm) kunnen tot wel zes potten en pannen om het even waar worden geplaatst en zelfs voortdurend verschoven. De ‘full surface’-kookplaten van Miele passen zich aan de kok aan, niet andersom. De kookplaat is supermakkelijk te bedienen met SmartSelect. De getallenrij beweegt namelijk mee als potten en pannen verplaatst worden. Handig om meteen de juiste instellingen te bepalen. Voor de slimme panherkenning is een patent aangevraagd. Dankzij SilentMove kunnen potten en pannen geluidloos worden verschoven. Het geheim achter deze technologie? De opdruk is aan de onderkant van de keramische plaat aangebracht en niet – zoals gebruikelijk – aan de bovenkant. Die transparante keramische glasplaat is bijzonder geavanceerd, en heeft een elegante en minimalistische look.

De derde Red Dot Award was voor een product van Miele Professional. De vrijstaande laboratoriumspoeler uit de SlimLine reeks is verrassend smal, maar verbazingwekkend ruim. De machine is amper 65 cm breed, maar heeft een buitengewoon grote laadcapaciteit. Drie telescopische wagens kunnen op vier verschillende posities worden ingesteld, voor een optimaal gebruik van de spoelruimte en een maximale aanpasbaarheid. Zo kan laboratoriumglaswerk met een inhoud tot 50 l gemakkelijk worden gereinigd.

De Red Dot Awards worden al meer dan zestig jaar uitgereikt en behoren tot de bekendste designprijzen ter wereld. Dit jaar nam een internationale jury met een veertigtal experts ruim 6500 inzendingen uit 60 landen onder de loep.

Leave a Reply